Θεραπευτική Κολύμβηση και Λογοθεραπεία (ASLT)

Η εξατομικευμένη λογοθεραπευτική παρέμβαση σε πισίνα αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που στόχο έχει να βελτιώσει τις επικοινωνιακές δεξιότητες και το λεξιλόγιο  του παιδιού. Η θεραπευτική δράση του νερού μέσω της υδροστατικής πίεσης, της άνωσης και της θερμότητας καθώς και η ποικιλία των δραστηριοτήτων που για  την πλειοψηφία των παιδιών αποτελούν μια ευχάριστη εμπειρία συμβάλλουν στη βελτίωση καθοριστικών τομέων παρέμβασης και ενίσχυσης της λειτουργικότητας του ατόμου (κοινωνικά, συναισθηματικά κινητικά κλπ).

Το θεραπευτικό πρόγραμμα (ASLT) εφαρμόζεται στη μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας Λάρισας πρωινές ώρες. Η πισίνα πληροί υψηλές προδιαγραφές ως προς τη προσβασιμότητα, τη θερμοκρασία του περιβάλλοντα χώρου και του νερού (30-32 °C), τη φροντίδα και συντήρηση του νερού της πισίνας.

Δυναμικά ένα παιδί (προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας) μπορεί να ενταχθεί  στο πρόγραμμα όταν αντιμετωπίζει μία ή ένα συνδυασμό δυσκολιών κοινωνικότητας/κοινωνικοποίησης, επικοινωνίας, παιχνιδιού, γλωσσικούς και γνωστικούς τομείς, ομιλίας. Διαταραχές στις οποίες γίνεται παρέμβαση αποτελούν η Διαταραχή αυτιστικού φάσματος, η Αναπτυξιακή γλωσσική διαταραχή, η Εγκεφαλική παράλυση, η Νοητική  υστέρηση,  η ΔΕΠΥ,  τα παιδιά με Σύνδρομα, η Βαρηκοΐα.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα προαπαιτείται βεβαίωση από γιατρό ότι δεν έχει κάποια σοβαρή καρδιολογική ή δερματολογική πάθηση που να επηρεάζεται από το νερό. Η συνεδρία διαρκεί 40 λεπτά. Ο θεραπευτής παραλαμβάνει το παιδί (αφού έχει κάνει ντους) στην είσοδο της μικρής πισίνας και το παραδίδει στο ίδιο σημείο στη λήξη της συνεδρίας.

Ο εξοπλισμός που χρειάζεται να έχετε μαζί σας είναι αδιάβροχη πάνα, μαγιό, παντόφλες, μπουρνούζι, σκουφάκι (αν χρειαστεί να βουτήξει το κεφάλι)

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παραμένουμε στη διάθεση σας!

Με εκτίμηση

Άννα Χούρλια